A járványügyi helyzet miatt a korábbi hagyományainktól eltérően természettudományos táborunk idén nem a programsorozat lezárásaként, hanem annak féltávján valósult meg. Augusztus végén utaztunk el szokásos helyszínünkre, Tiszafüredre. A hosszú távollét után a gyerekek még nagyobb lelkesedéssel vágtak bele az újabb kalandba. Bár már visszatérő vendégnek számítunk a Tisza-tónál, mégis tartogatott számunkra újdonságokat. Nem hagyhattuk ki, hogy átkerékpározzunk a nem sokkal korábban átadott új kerékpáros hídon, ezért már első délután ezzel indítottuk a programot.

Másnap kenuba ültünk, hogy egy egész napos túra keretében bebarangoljuk a tavat. Minden rosszban van valami jó: a módosított időpont miatt ez alkalommal végre kiváló volt a víz hőmérséklete. Így aztán az evezés fáradalmainak kipihenése és a hőguta elkerülése érdekében többször is megmártóztunk a vízben, evezés közben pedig heves vízi csatákat vívtunk. A kormányosoknak nehéz dolguk volt, mert utunk során többször vadregényes csatornákon kellett ügyesen irányítaniuk hajóinkat. Délután drónjaink segítségével madártávlatból is szétnéztünk a környéken.

Utolsó délelőtt összeállítottuk saját készítésű tutajunkat. Az ötletet folyóvizeink egyik aktuális problémája, a PET palackokkal kapcsolatos környezetszennyezési gondok szolgáltatták.
Faanyag és PET palackok segítségével készítettük el a járművet, amit később egy fürdőzés keretében vízre bocsátva, annak terhelhetőségét is megvizsgáltuk.
Ismételten élményekkel telve szálltunk fel a vonatra.

Víz, víz, Tisz(t)a víz című természettudományos programsorozat