Deák Tánc és Zene esemény, 2023.06.16., szervező Marics István

A Deák Tánc és Zene elnevezésű tanév végi eseményünk – ahogy az elnevezése is sugallja – a gimnáziumunk táncban, zenélésben tehetséges, illetve a produkciókban bemutatkozni vágyó tanulók aktív közreműködésével létrejött rendezvény. Szeretnénk hagyományt teremteni, mert nagy igény érzékelhető hasonló eseményekre a tanulók és a pedagógusok részéről is.

A szervezés szakaszában sajnos kikerült két produkció a táncos műsorból sérülések miatt. 11.B-ből Czeróczky Kolos (tánccsoport, New Dance World Hiphop Táncstúdió) és Lantos Lilla 11.B (páros akrobatikus rock and roll, Musztáng Sportegyesület) vettek volna részt az előadásban. Jelezték, hogy a jövő tanévben is számíthatok rájuk. Reméljük, hogy lesz majd még lehetőségük bemutatkozni. Az első, táncos rész, amelyben így végül két páros és egy tánccsoport mutatkozott be, délben kezdődött a tornateremben. A program az alábbi volt.

 • Veres Boglárka a 9.A osztályból (táncpartnere Fekete Dániel, a Musztáng Sportegyesület táncosai), akik egy akrobatikus rock and roll számot mutattak be.
 • Férhezli Viktória a 11.A osztályból, Vallyon Lili a 9NyB-ből, valamint kortárstánccsoportjuk további tagjai a Sylphide by ArtsMűhelyből kortárstáncot adtak elő.
 • Janusch Viktória a 9.B osztályból (táncpartnere Csiszárik Dominik, akik mindketten a Dance Express Tánciskola táncosai) négy latin táncot (Samba, ChaCha, Rumba, Jive) mutattak be nekünk.
 • Végül, ismét a A Sylphide by ArtsMűhely csapata következett tanulóinkkal és egy szép kortárstánc koreográfiával zárták a műsor táncos részét.

Deák Tánc és Zene esemény zenés része 13:00 órakor kezdődött a gimnázium udvarán. Nagy szerencsénkre az eső már a tanévzáró ünnepség után érkezett meg.

Egy énekes-gitáros produkciót és két zenekart láthatunk, illetve hallhattunk. Zenész tanulóink ismert zenei feldolgozásokkal készültek az utolsó tanítási napra. Az előadott program az alábbi volt.

 1. AlterEgók – A zenekarban ketten énekeltek, Ranga Réka a 10.A-ból és Dobos Mátyás a 10.B osztályból. Sándor-Bíró Mátyás játszott elektromos gitáron a 9.A-ból. A basszus gitárt Pölle Bence 10.A osztályos tanuló szólaltatta meg. A dobokon Pál Farkas játszott a 9NyB-ből. Az alábbi két slágert adták elő.
 2. „Márti dala” (Anna and the Barbies és Kiss Tibi),
 3. „De szeretnék…” (Kispál és a Borz).
 4. Rép Renáta a 11.A osztályból két dalt énekelt nekünk és gitáron kísérte magát.
 5. „Csonka vers” (Kávészünet),
 6. „Hétköznapi” (Szabó Balázs Bandája).
 7. HaveRock – A zenekarban Dobos Mátyás énekelt a 10.B osztályból. Elektromos gitárokon Csaba Gergő és Subicz Máté játszottak a 10.C osztályból. A basszus gitárt Pölle Bence szólaltatta meg a 10.A osztályból. A dobokon Pál Farkas játszott a 9NyB-ből. A zenekar az alábbi három közismert melódiával készült.
 8. „Seven Nation Army” (The White Stripes),
 9. „Enter Sandman” (Metallica),
 10. „Smells Like Teen Spirit” (Nirvana).

Ezúton is nagyon köszönjük a 11.A (Ratovszky Márk, Darabos András, Jankovics Mendel) és a 9.A (Berecz Panna és Nguyen Trong Toan) médiás osztályok videós és fotós stábjának munkáját! Ők most végzik el az utómunkálatokat a felvett anyagokon. Megköszöntem a táncosoknak és felkészítőiknek, valamint a zenei formációknak is a lelkesedést és nagyszerű műsort. Ugyancsak köszönet jár minden a műsor létrejöttét segítőnek is a munkájáért (tanár kollégák, diákok, rendszergazda, iskolavezetés, Kispesti Deák Ferenc Gimnáziumért Alapítvány, szülők). A közönség szerencsére ugyanolyan örömmel és szeretettel fogadta a műsor mindkét részét, amilyen szeretettel a szereplők készültek erre a remélhetőleg hagyományt teremtő eseményre.

Tanévzáró, Deák Tánc és Zene esemény