A középfokú beiskolázás központi írásbeli vizsgáival kapcsolatban az alábbiakról tájékoztatjuk:

Az írásbeli vizsgák kezdésének időpontja egységesen 2024. január 20 -án (szombat) 10 óra.

A vizsga 2×45 percet vesz igénybe (kivéve a mentességeket). Megjelenés 30 perccel a vizsga megkezdése előtt.

A központi írásbeli vizsga lebonyolítása: 

– A tanulóknak a központi írásbeli vizsgára személyazonosításra alkalmas igazolványt – diákigazolványt vagy személyi igazolványt – kell magukkal hozniuk.
– A magyar nyelvi feladatlapok kitöltéséhez segédeszköz nem használható. A matematika feladatlapok kitöltéséhez rajzeszközökön (vonalzó, körző, szögmérő) kívül más segédeszköz (pl. zsebszámológép) nem használható.
– A dolgozat megírásakor a rajzokat ceruzával, minden egyéb írásbeli munkát kék vagy fekete színű tintával kell elkészíteni.
– A vizsga feladatlaponként – magyar nyelv, majd matematika – 45 percet vesz igénybe, a két feladatlap kitöltése között 15 perc szünetet kell tartani.

– A központi írásbeli vizsgák kiértékelt feladatlapjainak megtekintése 2024.01.26. 8:00-16:00 (péntek) külön beosztás szerint.
– A hivatalos javítási-értékelési útmutatótól eltérő értékelés esetén észrevételeiket 2024.01.29-én tehetik meg 8:00-16:00 között.

A központi írásbeli vizsgára jelentkező tanulók beosztása: Letöltés (.pdf )

Tisztelt Szülők, Kísérők!

Kérjük, hogy a felvételi vizsgára a tanuló hozza magával a diákigazolványát vagy a személyi igazolványát.
Kérjük, hogy a gimnázium bejáratáig kísérjék a 8. osztályos tanulókat. Az épületbe kizárólag a felvételiző tanulók léphetnek be. Megértésüket köszönjük.

A felvételit két különböző intézményben (épületben) szervezzük, kérjük figyeljenek a beosztásban feltüntetett helyszínre.

Helyszínek:

Kispesti Deák Ferenc Gimnázium (1192 Budapest, Gutenberg krt. 6.) – KDFG
Károlyi Mihály Gimnázium (1191 Budapest Simonyi Zsigmond u. 33.) – KÁROLYI

Központi írásbeli vizsga tájékoztató